Skip to content
Coronavirus

Inspectoratul General pentru Imigrări: Recomandă interacţiunea la distanţă prin utilizarea serviciul electronic

facebook

Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI) a luat mai multe măsuri pentru a limita răspândirea infecţiei cu coronavirus şi recomandă cetăţenilor să utilizeze instrumentele de comunicare la distanţă în interacţiunea cu instituţia, pentru a evita aglomerarea de persoane în zona activităţilor de relaţii cu publicul.

Potrivit unui comunicat remis miercuri, pentru depunerea documentelor în vederea reglementării dreptului de şedere a cetăţenilor străini în ţara noastră, obţinerea avizelor de angajare sau detaşare, dar şi alte operaţiuni, IGI recomandă interacţiunea la distanţă prin utilizarea serviciul electronic, aplicația putând fi accesată la următorului link: https://portaligi.mai.gov.ro/portaligi/.

Cetăţenii pot obţine informaţii complete şi permanent actualizate privind legislaţia aplicabilă în domeniul migraţiei, azilului şi integrării persoanelor prin consultarea paginii de internet a instituţiei, http://igi.mai.gov.ro/.

Site-ul public permite utilizarea formularelor online pentru accesul la informaţiile de interes public şi depunerea petiţiilor. De asemenea, pentru transmiterea unor comunicări sau altor informări cetăţenii pot utiliza adresa de email sau corespondenţa poştală.

Totodată, pentru informaţii cu caracter general sau situaţii speciale, la nivel central este pus la dispoziţia cetăţenilor numărul de telefon 021.410.99.40, iar la nivel teritorial datele sunt disponibile în secţiunea

Contact a site-ului, accesând următorul link: http://igi.mai.gov.ro/ro/node/contact.

Tot în acelaşi context, accesul persoanelor în zona de relaţii cu publicul se va face în baza documentelor justificative şi în limita ghişeelor disponibile.

De asemenea, au fost suspendate vizitele în cadrul centrelor aflate în administrarea instituţiei şi au fost stabilite mai multe măsuri de prevenire în scopul asigurării protecţiei persoanelor cazate.

În funcţie de evoluţia situaţiei la nivel naţional, Inspectoratul General pentru Imigrări va comunica măsurile dispuse care au în vedere atât protejarea propriului personal, cât şi a cetăţenilor.

Activităţile de audienţă, atât la nivelul aparatului central, cât şi la sediile structurilor teritoriale de imigrări, au fost suspendate până la data de 31 martie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *