Skip to content
Educație

Inspectoratul Şcolar Bucureşti: 76,08% – rata de promovare la Bacalaureat

Inquam Photos / Bogdan Danescu

Rata de promovare, înainte de contestaţii, înregistrată de absolvenţii studiilor liceale, promoţia curentă, în Capitală, care au susţinut probele examenului de Bacalaureat în sesiunea iunie – iulie este 76,08% a informat, marţi, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB).

Potrivit ISMB, rata de promovare (înainte de contestaţii) înregistrată de absolvenţii studiilor liceale care au susţinut probele examenului de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2020 este de 67,46%. Astfel, din sesiunea curentă, rata de promovare este 76,08%, iar din sesiunile anterioare, 20,67%.

În sesiunea iunie-iulie 2020, s-au înscris 17.713 de candidaţi, au promovat 11.427 de candidaţi, dintr-un total de 16.939 prezenţi. Precizăm că 774 candidaţi au absentat, iar 19 au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Aceştia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni ale examenului„, precizează ISMB.

Conform aceleiaşi surse, rata de promovare în Capitală este cu 5,38 % mai mică decât anul trecut.

Nota minimă de promovare, pentru fiecare disciplină, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului este minimum 6 (şase). ISMB afirmă că procentul de promovare s-a calculat din totalul candidaţilor prezenţi, incluzând în această categorie şi candidaţii eliminaţi.

Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic, marţi, în intervalul orar 16,00 – 19,00, şi miercuri, în intervalul orar 8,00 – 12,00. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunţate duminică, 5 iulie, potrivit Agerpres.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *