Inspectorii ANSVSA au dat amenzi de aproape trei milioane de lei pentru nereguli găsite la produse lactate

Sursa foto: Unsplash

Inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) au dat amenzi de aproape trei milioane de lei pentru nereguli găsite la produse lactate, iar echipele de control au găsit, printre altele, un procent de grăsimi mai mic faţă de cel declarat şi unităţi care funcţionau fără autorizaţie.

Reprezentanţii ANSVSA au anunţat marţi, că, în perioada 5 februarie – 15 martie, au fost făcute controale pentru verificarea autenticităţii şi a parametrilor de calitate ai unor produse alimentare obţinute prin procesarea laptelui şi/sau a unor produse lactate comercializate pe piaţa din România.

Astfel, în perioada respectivă, reprezentanţii Direcţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Judeţene, precum şi cea a Municipiului Bucureşti au făcut 3.180 de controale în depozite alimentare autorizate/înregistrate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, unităţi de reambalare a produselor lactate, platforme logistice/terminale de distribuţie care aprovizionează lanţurile de unităţi de tip supermarket/hypermarket, magazine alimentare, unităţi de alimentaţie publică, pieţe en gros, magazine alimentare amenajate în incinta unor pieţe şi/sau complexuri comerciale şi în unităţi de tip supermarket/hypermarket.

“Cu ocazia acestor controale au fost verificate şi loturile de produse alimentare obţinute prin procesarea laptelui şi/sau a unor produse lactate provenite din state membre UE/ţări terţe, care au fost reambalate în unităţi din România, autorizate sanitar veterinar pentru desfăşurarea activităţii de reambalare, modul de marcare şi etichetare. De asemenea, au fost recoltate 412 probe din lactate şi produse lactate în vederea efectuării analizelor de laborator pentru determinarea parametrilor fizico-chimici, în scopul verificării conformităţii cu înscrisurile de pe etichete, identificarea speciei de provenienţă a laptelui utilizat pentru fabricarea acestor produse, precum şi pentru decelarea adaosurilor de grăsimi de origine vegetală şi a proteinelor de soia”, au transmis reprezentanţii ANSVSA.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: