Inspectorul-şef adjunct al ITM Bihor, reţinut pentru luare de mită

DNA
Sursa foto: Facebook / DNA

Inspectorul-şef adjunct al ITM Bihor a fost reţinut pentru luare de mită de către procurorii DNA. Oficialul, alături de trei inspectori de muncă, ar fi luat între 2.000 şi 4.000 de lei de la mai mulţi oameni de afaceri pentru a nu aplica sancţiuni în urma controalelor.

DNA anunţă, vineri, efectuarea urmăririi penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 20 octombrie 2023, a suspectei RACZ NADIA FLORENTINA, inspector-şef adjunct al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Bihor, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită.

”Anterior, în aceeaşi cauză, procurorii anticorupţie au mai dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu datele de 18 şi 20 octombrie 2023, faţă de inculpatele HRISCU DANIELA VIORICA, FLORUŢA NATALIA MĂRIOARA şi BUHAŞ AURICA, inspectori de muncă în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Bihor, pentru comiterea unor infracţiuni de luare de mită, anunţă, vineri, DNA, într-un comunicat de presă.

Potrivit procurorilor, în perioada 14 februarie 2022 – 17 octombrie 2023, în contextul efectuării unor controale, suspecta Racz Nadia Florentina şi celelalte trei inculpate, acţionând în echipe diferite, ar fi pretins şi primit, în repetate rânduri, de la mai mulţi oameni de afaceri diferite sume de bani, cuprinse între 2.000 lei şi 4.000 lei.”

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: