Skip to content
Sport

Instagram celebrează 300 de milioane de utilizatori

Instagram a fost din totdeauna popular printre fotografi, iubitorii de selfie-uri sau amatorii de café latté. Dar, acum, putem pune popularitatea serviciului în alt context: oficial, Instagram are mai mulţi utilizatori decât Twitter, scrie Macworld.

Reţeaua de photo-sharing a atins cota de 300 de milioane de utilizatori activi, comparativ cu 284 de milioane ale Twitter. Desigur, oficialii Twitter vor argumenta că au un număr mult mai mare de utilizatori, iar Dick Costolo, directorul Twitter a declarat că reţeaua sa atinge cifra de 500 de milioane de utilizatori unici în fiecare lună, care nu s-au înregistrat încă în reţea.

Ca şi Twitter, Instagram este favoritul celebrităţilor. Taylor Swift, Beyoncé şi sute de alte staruri folosesc reţeaua pentru a posta imagini din spatele scenei. Acum Instagram va verifica aceşti utilizatori, aşa cum face şi Twitter, cu legitimaţii pentru VIP-uri şi companii.

Atunci când Facebook a cumpărat aplicaţia, în 2012, avea doar 30 de milioande de utilizatori. De aceea, nota de plată de un miliard de dolari părea imensă. Dar WhatsApp, cu cei 450 de milioane de useri, a costat 21,8 miliarde de dolari, aşa că Systrom si compania ar mai fi încasat câteva miliarde dacă ar mai fi aşteptat.

Facebook a permis Instagram să se concentreze pe construirea unei experieţe unice a utilizatorilor, fără a avea grijă să facă bani, aşa că acum compania este în postura de a testa introducerea de reclame. Şi pare că cele două companii se simt bine împreună, dacă e să privim ultima postare a lui Zuckerberk pe contul de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *