Skip to content
Societate

Instagram își modifică algoritmul din motive politice

instagram

Pentru că, în configurația actuală, algoritmul de rankare al postărilor a scăzut vizibilitatea conținutului postat de palestinieni, Instagram a decis să-l modifice. Instagram va modifica modul în care algoritmul evaluează cele mai interesante postări și le afișează în news feed-ul utilizatorilor săi, după ce a fost acuzată că dezavantajează palestinienii implicați în conflictul din Gaza.

Inclusiv în cadrul Facebook, care deține Instagram, a existat o mișcare internă care a ridicat problema reducerii la tăcere a palestinienilor, chiar și în mod complet neintenționat.

Până acum, postările repostate în format Story pe Instagram erau dezavantajate de algoritmul platformei sociale. Acestea erau considerate mai puțin interesante, pentru a avantaja conținutul original.

Algoritmul funcționa de ani buni în această formă, însă, în urma noilor acuzații de cenzură, Instagram a decis să modifice algoritmul, astfel încât postările originale și repostările să fie considerate la fel de importante. Oficialii Instagram spun că modificarea era luată în considerare de mai mult timp și că efectul asupra conflictului din Gaza nu a făcut decât să grăbească decizia.

1 comentariu la “Instagram își modifică algoritmul din motive politice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *