Instanța a acceptat acordul de recunoaștere a vinovăției al lui Cătălin Lăscuț

justitie dreptate instanta
foto: Facebook

Curtea de Apel Bucureşti a admis, luni, acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de omul de afaceri Cătălin Lăscuţ cu procurorii DNA, în dosarul „Mită la Aeroportul Otopeni”. Lăscuț a fost, astfel, condamnat la doi ani şi şase luni închisoare cu suspendare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani.

Patronul firmei Millenium Pro Design SRL, Cătălin Lăscuţ, încheiase, în mai, un acord cu DNA în care şi-a recunoscut vinovăţia şi a acceptat să primească o pedeapsă cu suspendare pentru implicarea sa în cazul de corupţie de la Aeroportul Otopeni. Acest acord a fost respins în luna iulie de Tribunalul Bucureşti.

Decizia instanței a fost atacată de omul de afaceri, dar și de DNA, iar, luni, Curtea de Apel Bucureşti a decis în mod definitiv să recunoască înţelegerea dintre cele două părţi. Pe lângă pedepsa cu suspendare, omul de afaceri trebuie să presteze 120 de zile muncă în folosul comunităţii la DGASPC.

Avocatul Cristian Ene: Curtea de Apel a revocat și măsura controlului judiciar

„Împotriva hotărârii Tribunalului București prin care s-a respins acordul de recunoaștere s-a făcut apel, iar Curtea de Apel a admis validarea acordului de recunoaștere și aplicarea pedepsei cu suspendare.

În plus, Curtea de Apel a revocat și măsura controlului judiciar”, a declarat, pentru Gândul, avocatul Cristian Ene.

Alți doi inculpați și-au recunoscut vina

În dosarul mitei de 22 de milioane de euro de la Aeroportul Otopeni, DNA a mai încheiat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei cu George Alexandru Ivan, fost director general al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, şi Radu Laurenţiu Tănăsescu, directorul firmei SC Millenium Pro Design SRL.

Ca și în cazul lui Lăscuț, acordul încheiat cu George Alexandru Ivan a fost respins însă de Tribunalul Bucureşti, apelul judecându-se la Curtea de Apel Bucureşti.

Singurul inculpat trimis în judecată este Cristian Dumitru Bălan, el fiind considerat intermediarul mitei, conform Agerpres.

Acuzațiile procurorilor

Conform DNA, în luna ianuarie 2022 şi în perioada octombrie-noiembrie 2022, Cristian Dumitru Bălan ar fi pretins în două rânduri de la un om de afaceri (asociat în cadrul unei societăţi comerciale care exploatează spaţii comerciale în Aeroportul Otopeni) şi în alte două rânduri de la directorul general al unei alte societăţi comerciale mai multe sume de bani (10 milioane euro, 10 milioane euro, 1,2 milioane de euro şi 1,2 milioane euro).

În documentele trimise în instanţă, DNA arăta că Bălan a cerut 10 milioane şi 1,2 milioane euro de la Saade Hardan, asociat şi director general al SC DNATA Catering SRL, şi alţi 10 milioane euro şi 1,2 milioane euro de la Cătălin Lăscuţ, patronul Millenium Pro Design SRL, pentru a obţine de la autorităţi prelungirea contractelor de exploatare a spaţiilor comerciale de la Aeroportul Otopeni.

Cristian Dumitru Bălan ar fi fost ajutat de George Alexandru Ivan, fost director general al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB), la pretinderea uneia dintre sumele de 10.000.000 euro, respectiv ar fi acţionat împreună cu acesta la pretinderea uneia dintre sumele de 1.200.000 euro.

În schimbul banilor respectivi, Cristian Dumitru Bălan ar fi lăsat să se creadă că are influenţă asupra ministrului Transporturilor şi directorului general al CNAB şi că îi va determina pe aceştia să prelungească pe diverse perioade de timp (un an, respectiv cinci ani) contracte pentru exploatarea spaţiilor comerciale din interiorul Aeroportului Otopeni, încheiate între CNAB şi cele două societăţi comerciale.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL