Skip to content
Politică

Instanța a decis! Fostul viceprimar al Clujului va petrece timp în spatele gratiilor

www.monitorulcj.ro

Fostul viceprimar al Clujului, Anna Horvath, a primit o veste proastă: o instanță a hotărât ca aceasta să petreacă timp în spatele gratiilor, în timp ce celălalt inculpat, afaceristul Fodor Zsolt are parte de o pedeapsă mai blândă.

Mai precis, conform anchetatorilor,  în schimbul demersurilor făcute pe lângă funcţionari cu atribuţii în domeniul urbanismului şi autorizării lucrărilor de construcţii, Horvath Anna i-a solicitat omului de afaceri Zsolt procurarea şi remiterea a 60 de abonamente, în valoare totală de circa 20.000 de lei, la două festivaluri de muzică, pe care să le ofere ulterior ca ”stimulent voluntarilor care o sprijineau în campania electorală la alegerile locale”.

Pe acest fond, ex-viceprimarul a fost condamnată la doi ani de închisoare pentru trafic de influenţă și la alți doi ani pentru spălare de bani. În urma contopirii celor două pedepse, a rezultat o pedeapsă de doi ani şi opt luni de închisoare cu executare plus confiscarea a 20.000 de lei, conform B1.ro.

Nici celălalt inculpat nu a scăpat: instanța a hotărât ca, pentru cumpărarea de influenţă și spălare de bani, să aibă o condamnare la 2 ani şi 6 luni închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *