Skip to content
Politică

Instanța a stabilit un nou termen în dosarul referendumului

" "

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis acordarea unui nou termen în vederea audierii patru inculpați și doi martori în dosarul ‘Referendumul’, în care Liviu Dragnea a fost trimis în judecată alături de peste 70 de persoane în legătură cu organizarea referendumului pentru demiterea președintelui în 2012.

Astfel, noul termen a fost stabilit pentru data de 8 aprilie.

" "
" "

La termenul de luni s-a adus în discuție componența actualului complet, care s-a schimbat pe parcursul procesului, astfel că s-a cerut reaudierea unor martori și inculpați în fața noului complet de judecată și s-a stabilit data de 8 aprilie pentru acest lucru.

Citește și: Zi decisivă în dosarul referendumului. Dragnea, în fața magistraților

Președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, s-a prezentat luni la sediul ÎCCJ, unde a declarat că a venit deoarece a înțeles că este ultimul termen al procesului.

Potrivit DNA, în calitate de secretar general al PSD, Liviu Dragnea, cu ocazia organizării și desfășurării referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influența și autoritatea sa în partid în scopul obținerii unor foloase nepatrimoniale de natură electorală, necuvenite, pentru alianța politică din care făcea parte formațiunea reprezentată de inculpat, și anume îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obținute în alte condiții decât cele legale, potrivit Agerpres.

" "

1 comentariu la “Instanța a stabilit un nou termen în dosarul referendumului

  1. Pe cand vom vedea si un dosar in oglinda, avandu-i ca prezumtivi faptuitori pe cei ce au indemnat cetatenii sa nu vina la vot spre a-si exercita un drept fundamental prevazut de Constitutie ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *