Skip to content
Politică

ULTIMA ORĂ Instanța ADMITE cererea ANI în cazul Iohannis

Instanța Supremă a admis marți solicitarea ANI de fi de judecat dosarul de incompatibilitate avut de Klaus Iohannis. Inspectorii de integritate au cerut anularea deciziei Curții de la Alba Iulia, care i-a dat dreptate lui Klaus Iohannis în disputa cu ANI. Curtea de Apel Alba Iulia a hotărât să anuleze raportul prin care preşedintele PNL era declarat incompatibil.

Indiferent însă de decizia de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Klaus Iohannis este convins că va câştiga procesul cu ANI. 

Instanța Supremă a cerut astăzi puncte de vedere de la Agenția Națională de Integritate și din partea prezidențiabilului ACL, Klaus Iohannis, în termen de 10 zile.

În anul 2013, ANI l-a declarat pe Klaus Iohannis incompatibil pe motiv că ar deţine simultan funcţia de primar al Sibiului şi reprezentant al municipalităţii în Adunarea Generală a Acţionarilor de la SC Apă Canal SA şi SC Pieţe SA.

Prezidențiabilul ACL a explicat că nu va ţine cont de decizia justiţiei în cazul în care va fi una defavorabilă şi va candida oricum pentru fotoliul de la Cotroceni.

”Marți vom ști mai multe dar va pot spune ca voi candida pentru că candidatura este depusă și voi fi buletinul de vot”, a precizat tranșant prezidențiabilul ACL, încercând să transmită că indiferent de decizia instanței, acesta va candida la alegerile prezidențiale din acest an.

Potrivit lui Iohannis, “ceilalţi sunt mai îngrijoraţi”, iar el mai puţin. “Eu stau foarte solid cu acest caz, nu îmi fac niciun fel de probleme”, a subliniat Klaus Iohannis.

Citește și:

Incompatibilitatea lui Iohannis, identică cu cea a lui Mircea Diaconu? Care este DIFERENȚA majoră între cele două cazuri

Lider PDL anunță o decizie radicală luată de partid. Ce vor face democrat- liberalii dacă Iohannis va fi declarat incompatibil

5 comentarii la “ULTIMA ORĂ Instanța ADMITE cererea ANI în cazul Iohannis

 1. Cum individul nu are pic de moralitate (executia lui ANTONESCU ) —nu pot sa ma exprim elegant .Este candidatul IDEAL usor MANIPULABIL–pansament de pus la rana .Pana acum a fost doar cu haturile pe el–acum i s-a pus ZABALA—GARANTAT .

 2. Mergeti si mai faceti inca o data facultatea….NU S-A ADMIS NICIO CERERE, S-A COMUNICAT UN RAPORT PENTRU PUNCTE DE VEDERE….ABIA APOI SE DECIDE DACA SE ACCEPTA SAU NU CEVA………SUNTETI REALMENTE IGNORANTI…..

 3. ICCJ a admis în principiu recursul făcut de ANI. dosarul intra în faza de judecată a recursului.
  De asemenea, Inalta Curte cere ca partile sa forumuleze in scris un punct de vedere asupra raportului,in termen de zece zile.

  Cititi fara graba.

  “Dispune comunicarea raportului asupra admisibilităţii în principiu a recursului către recurenta-pârâtă Agenţia Naţională de Integritate, către intimatul-reclamant Klaus Werner Iohannis şi către intimata-pârâtă Inspecţia de Integritate, cu menţiunea ca părţile să formuleze în scris un punct de vedere asupra raportului, în termen de 10 zile de la comunicare”.

 4. Sunt aici mai multe necunoscute, si ceea ce este grav, aceste necunoscute privesc Romania in mod direct.
  1. De ce pana astazi nu se cunoaste adevarul privind indepartarea lui Crin Antonescu din functia de presedinte al PNL?
  2. De ce nu vorbeste nimeni despre faptul ca distrugerea USL, direct de catre Germania, era legata organic de necesitatea de a se anula rezultatul alegerilor din decembrie 2012?
  3. Cine este atat de interessat ca Romania sa navigheze fara busola?
  4. Cine i-a poruncit lui Ponta sa candideze si sa incalce promisiunea de a refare USL cu Tariceanul candidat la presedintie? SUA?
  5. Care este structura din Romania responsabila de existenta tarii? In nici un caz serviciile secrete

  1. Tie cine ti-a poruncit sa scrii?
   Ca de Udrea nu ai intrebat ce cauta in Politica si de ce nu raspunde pentru hotii?
   L-ai intrebat pe basescu de ce a distrus tara si pe toti pe care i-a considerat dusmani?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *