Skip to content
Politică

Instanța a decis. Căncescu va fi cercetat în LIBERTATE

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, va fi cercetat în libertate, sub control judiciar, în dosarul în care este acuzat de fapte de corupţie privind atribuirea preferenţială de contracte pe bani publici, potrivit unei decizii luate marţi seară de instanţa supremă.

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov ar fi luat mită timp de 8 ani de la două firme pe care le ajuta să obţină contracte cu instituţia. Aceasta este fapta pentru care este cercetat acum Aristotel Căncescu. În plus, acesta încerca să anuleze o licitaţie pentru renovarea spitalului judeţean de 19 milioane de euro, ce nu fusese câştigată de societăţile sale de casă. Nu a mai apucat pentru că a fost reţinut de procurorii DNA.

Unul dintre cei mai bogaţi baroni locali, Aristotel Căncescu, a fost reţinut, luni, de procurorii DNA. El mai este suspectat că ar fi încheiat mai multe contrate ilegale pentru modernizarea unor drumuri judeţene. La DNA au ajuns şi alte persoane, printre care deputatul conservator Ion Diniţă, un apropiat al lui Căncescu.

Dus la audieri la sediul DNA Braşov, Aristotel Căncescu a negat acuzaţiile.

În faţa procurorilor DNA au ajuns şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mihai Pascu, mai mulţi funcţionari publici de la Consiliul Judeţean şi reprezentanţi ai firmelor suspectate că ar fi obţinut aceste contracte.

Atât preşedintele Consiliului Judeţean, cât şi deputatul Ion Diniţă au averi impresionante. Căncescu are două case în municipiul Braşov, un teren intravilan de 2500 mp şi conturi de 605.000 euro şi 4,5 milioane de dolari, potrivit declaraţiei de avere.

Deputatul conservator Ion Diniţă deţine 15 imobile: nouă apartamente, trei case de locuit şi trei case de vacanţă, dar şi 40 de terenuri în Sighişoara, Constanţa, Braşov, Brăila, dar şi în străinătate, în Marea Britanie.

1 comentariu la “Instanța a decis. Căncescu va fi cercetat în LIBERTATE

  1. Catalin Voicu de la PSD a fost tinut 150 zile in arest preventiv pentru mult mai putine acuzatii decat Cancescu care este judecat in libertate.
    Dar Cancescu este membru al noului PNL pedelizat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *