Instanța din Amsterdam se va pronunța pe 16 august în privința aducerii în România a suspectului ucigaș al fetiței de 12 ani

Sursă foto: news.ro
Sursă foto: news.ro

Instanţa din Amsterdam se va pronunţa în 16 august privind aducerea în România a lui Marcel Ilie Serbuc, acuzat de uciderea fetiţei de 12 ani al cărei cadavru a fost găsit într-un apartament din Capitală, afirmă surse judiciare.

Conform surselor citate de news.ro, autorităţile judiciare din Ţările de Jos au transmis că, în 16 august, Curtea din Amsterdam se va pronunţa în speţa referitoare la Marcel Ilie Serbuc.

Miercurui, reprezentanţii Ministerului Justiţiei au transmis că Tribunalul Amsterdam, în baza mandatului european de arestare emis de către Tribunalul Bucureşti, a rămas în pronunţare în dosarul privind predarea inculpatului Marcel Ilie Serbuc, acuzat de uciderea unei fete de 12 ani, autorităţilor competente din ţara noastră.

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, anunţa, marţi, că instanţele din Olanda urmau să discute, miercuri, cazul în care Marcel Ilie Serbuc, bărbatul suspectat că a ucis-o pe fiica de 12 ani a concubinei sale, cadavrul copilei fiind găsit în lada canapelei într-un apartament din Sectorul 4 al Capitalei.

Serbuc a fost prins, în luna iunie, în Regatul Ţărilor de Jos, iar în cazul său sunt în derulare procedurile de extrădare către România.

„Din data de 13 iulie au fost transmise informaţiile, precizările care ne-au fost solicitate de către autorităţile olandeze privind condiţiile de detenţie”, a adăugat Gorghiu.

Bărbatul suspectat că a ucis-o pe fiica de 12 ani a concubinei sale, cadavrul copilei fiind găsit în lada canapelei într-un apartament din Sectorul 4 al Capitalei, a fost prins în Regatul Ţărilor de Jos. În cazul său se derulează procedurile de extrădare către România.

Marcel Ilie Serbuc fuse anterior dat în urmărire internaţională, pe numele său fiind emis un mandat de arestare pentru 30 de zile. Suceveanul, suspectat că este autorul crimei a cărei victimă a fost fata de 12 ani găsită într-un apartament din Capitală a fost prins în Ţările de Jos.

Bărbatul în vârstă de 38 de ani figura pe lista celor mai căutaţi fugari din Europa, el fiind considerat periculos.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: