Skip to content
Politică

Instanța o usucă la buzunar pe Firea: AMENDĂ mai mare decât salariul

unica.ro

Instanța o usucă la buzunar pe Gabriela Firea (primarul general al municipiului București): vedeți mai jos din ce motiv edilul PSD trebuie să plătească o AMENDĂ mai mare decât salariul.

Începând cu data de 2 martie, Gabriela Firea trebuie să plătească o amendă de 8.700 lei/lună (290 lei/zi), mai mare decât salariul edilitar de 7.000 de lei, din cauză că Primăria Capitalei și Consiliul General al Municipiului București (CGMB) nu catadicsesc să pună în aplicare hotărâri judecătorești irevocabile, a scris vineri Cetățeanul.net.

Publicația acuză că arhitectul-șef al Capitalei, Adrian Bold, și Direcția Juridică din Primărie refuză, de ani de zile, să le ofere reparații unor bucureșteni, ale căror terenuri proprietate privată au fost încadrate abuziv drept spații verzi publice.

Sentința Tribunalului Municipiului București (TMB) a fost pronunțată miercuri, 10 mai, și poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile.

Valentin Vărvăroi, Mihaela Daniela Ajidaucei și Lenuța Radu sunt doar trei dintre cetățenii care au obținut în instanță sentințe irevocabile, prin care s-a dispus anularea în parte a Planului Urbanistic General (PUG) al Capitalei, în ceea ce privește încadrarea terenurilor lor ca fiind în zona spațiilor verzi publice cu acces nelimitat. Ei au primit și despăgubiri de 100 de lei/zi.

Găsiți AICI mai multe detalii, inclusiv minuta TMB, precum și felul în care despăgubirile ar putea crește considerabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *