Skip to content
Politică

Instanța a rămas în pronunțare în cazul lui Voiculescu. Prima reacție a avocatului: „Este absolut inadmisibil”

Instanța a rămas în pronunțare în cazul cererii lui Dan Voiculescu de anulare a pedepsei primite.

Curtea de Apel Bucureşti a judecat, marți, într-un complet de divergenţă, contestaţia depusă de Dan Voiculescu prin care solicită anularea pedepsei de 10 ani închisoare pe care a primit-o în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare.

Avocatul lui Voiculescu, Gheorghiță Mateuț, a făcut unele precizări după decizia Instanței Supreme.

„Nu pot să știu decizia finală, aceasta aparține judecătorilor. Ei sunt cei care după examinarea tuturor dovezilor de la dosar și în urma dezbaterilor orale vor aprecia. Există dovezi multiple, nu doar o singură probă sau două sau trei, sunt nenumărate dovezi din care rezultă cu prisosință nevinovăția.”, a precizat avocatul.

În același timp, Gheorghiță Mateuț a criticat atitudinea judecătorului, care a denotat, în opinia avocatului, a denotat dezinteres.

„Graba nu trebuie confundată cu durata rezonabilă, acesta este un principiu fundamental al procesului penal, însă sub nicio formă ea nu poate afecta obținerea unei bune justiții, ori aici, din atitudinea judecătorului a reieșit că nu-l interesau nici probele, nimic, doar să finalizeze de grabă și să dea o soluție. Urmărea o singură soluție, ceea ce este absolut inadmisibil.”, a declarat Gheorghiță Mateuț.

La data de 15 octombrie, Curtea de Apel Bucureşti a admis în principiu judecarea cererilor de anulare a pedepselor formulate de Dan Voiculescu şi Sorin Pantiş, condamnaţi la zece, respectiv şapte ani de închisoare, în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare.

Sursă foto ancheteonline.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *