Skip to content
Politică Sănătate

Institutul Cantacuzino ar putea fi demilitarizat. Premierul Orban: Trebuie văzut dacă trecerea sa la MApN a produs efecte pozitive sau nu

Guvernul Orban va analiza efectele produse de trecerea Institutului Cantacuzino în subordinea Ministerului Apărării Naționale, care până anul trecut era la Ministerul Sănătății, astfel că acesta ar putea fi demilitarizat dacă se dovedește că decizia PSD nu a avut un rol pozitiv.

Trebuie văzut dacă soluția de a militariza Institutul Cantacuzino a produs efecte sau nu. Dacă nu a produs efecte și nu se văd efecte pozitive, normal că îl vom demilitariza. Trebuie analizat cu mare atenție ce resurse financiare sunt necesare pentru a reporni producția la Institutul Cantacuzino”, a afirmat primul-ministru, într-o conferință de presă comună cu Victor Costache, noul ministru al Sănătății, și vicepremierul Raluca Turcan.

Așadar, Institutul Cantacuzino trecea, în 2018, din subordinea Ministerului Sănătății, la Ministerul Apărării Naționale, scrie b1.ro.

Astfel, în 24 iulie 2019, Ministerul Apărării Naționale anunța că Institutul Cantacuzino a demarat procesul de pregătire profesională a personalului de specialitate pentru producerea vaccinului antigripal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *