Skip to content
Politică

Institutul Levantului, replică acidă pentru Clotilde Armand: Aberaţii, minciuni, demagogie, analfabetism funcțional

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Institutul Levantului a dat o replică primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, după ce edilul din acest sector a afirmat că imobilul în care îşi desfăşoară instituţia condusă de Emil Constantinescu ar fi bună pentru a fi folosită ca şcoală.

„Într-un comentariu pe Facebook, doamna Clotilde Armand deplânge supraaglomerarea din şcolile Sectorului 1 şi îşi propune să preia clădirea Institutului Levant pentru a o transforma într-o şcoală. A avut această revelaţie trecând pe lângă Arcul de Triumf. Oare? Dacă ar fi trecut cu adevărat pe acolo şi s-ar fi uitat cu atenţie, ar fi putut constata că sediul Institutului Levant nu este la câţiva metri de Arcul Triumf, cum afirmă, şi că este impropriu pentru o şcoală. Seria diversiunilor la adresa Institutului Levant, lansată de scriitorul Gabriel Liiceanu şi fostul senator USR Vlad Alexandrescu, continuată de deputatul USR Iulian Bulai, este preluată acum de primarul USR al sectorului 1”, se arată într-un comunicat al Institutului de Studii Avansate pentru Cultura şi Civilazaţia Levantului.

" "
" "

„Clotilde Armand adaugă la colecţia de aberaţii şi minciuni la adresa Institutului Levant şi demagogia de cea mai joasă speţă. Insinuează că nimeni nu ştie ce face Institutul Levant.

Era foarte simplu să caute informaţii pe site-ul Institutului şi afla. Dar chiar o interesează adevărul? A persevera în a prezenta Institutul Levant drept o sinecură poate fi interpretat drept analfabetism funcţional, dar, cu siguranţă, dovedeşte lipsă de profesionalism şi rea-credinţă. Conferinţele organizate, programele şi proiectele lansate, cu participarea unor personalităţi prestigioase ale lumii academice internaţionale, apariţiile editoriale arată cu prisosinţă că angajaţii Institutului Levant nu primesc bani fără să facă nimic. Dimpotrivă, aduc prestigiu şi respect României. La fel de demagogică precum prezentarea sediului Institutului Levant drept soluţia care ar rezolva problema reală a supraaglomerării din şcoli este şi intenţia de a prelua această clădire care aparţine statului român. Clotilde Armand afirmă şi că „instituţia plăteşte salarii anuale de peste 500 de mii de euro”. Este o minciună. Dacă ar fi căutat adevărul, ar fi aflat că un consilier expert gradul II are un venit lunar între 2.746 lei – 3.028 lei net,  iar un consilier expert gradul I are un venit lunar de 3.464 lei net. Salariul unui cercetător ştiinţific I (echivalentul unui profesor universitar) este 5.132 lei net, al unui cercetător ştiinţific II (echivalentul unui conferenţiar) – 4.177 lei net, iar al unui cercetător ştiinţific III: 3.117 lei net”, mai arată sursa citată.

Institutul acuză faptul că prin astfel de poziţionări este afectată imaginea instituţiei conduse de Emil Constantinescu.

Postări mincinoase şi instigatoare la ură, precum cea a doamnei Clotilde Armand, aduc nişte oameni nevinovaţi, pasionaţi de cercetarea ştiinţifică şi dornici de performanţă internaţională, în situaţia de a fi hăituiţi şi înjuraţi pe reţelele de socializare. În acest caz, Institutul Levant îşi rezervă dreptul de a apela la toate instanţele administrative, civile şi penale pentru a obţine condamnarea celor vinovaţi. În final, o întrebare pentru doamna primar. Treceam toamna trecută într-o duminică seară pe Calea Victoriei şi am văzut un sediu somptuos pe care scria: Clotilde Armand – europarlamentar. Ce ziceţi, n-ar fi bun pentru o şcoală? Nu-l preluaţi şi pe acela?”, conchid reprezentanţiei instituţiei.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *