Skip to content
Sănătate

Institutul Marius Nasta are 13 paturi pentru recuperarea respiratorie post-COVID

Inquam Photos / Octav Ganea

Institutul Marius Nasta anunţă că de luni are 13 paturi pentru recuperarea respiratorie post-COVID, ca urmare a reorganizării pavilionului COVID al unităţii sanitare, întrucât numărul pacienţilor este în continuă scădere. De asemenea, redevin funcţionale compartimentele de oncologie şi paleaţie.

Numărul de pacienţi COVID este în continuă scădere, asta ne bucură şi ne permite să reorganizăm pavilionul COVID al Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta şi să deschidem de azi 13 paturi pentru recuperarea respiratorie post-COVID. Pacienţii cu forme severe sau critice au nevoie după perioada acută de boală de suport medical care constă în medicaţie specifică, oxigenoterapie, exerciţii fizice, educaţie şi consiliere psihologică, toate având scopul de a restabili starea fizică şi psihică a pacienţilor afectaţi respirator de trecerea prin COVID”, transmit reprezentanţii institutului, citaţi de news.ro.

Includerea în programele de reabilitare creşte calitatea vieţii pacienţilor, ameliorează oboseala cronică specifică dar şi recuperarea funcţională a musculaturii respiratorii intens epuizată  ca urmare a insuficienţei respiratorii prezente în formele severe şi critice de boală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *