Skip to content
Sănătate

Pacienţi ţinuţi pe holuri în spital. Institutul Marius Nasta: Avem 104 pacienți în secția COVID, deși avem surse de oxigen doar la 81 de paturi

Facebook/Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta

În secția COVID de la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitală sunt internați 104 pacienți, deși există doar 81 de paturi cu surse de oxigen, a transmis duminică unitatea sanitară.

104 pacienți în secția COVID la o secție de 81 de paturi și 15 pacienți în ATI COVID … iar pacienții continuă să vină cu forme severe de insuficiență respiratorie.

Cel mai dificil lucru este să asigurăm oxigenul, nu pentru că nu am avea stocator de oxigen, dar avem surse de oxigen doar la 81 de paturi, iar pentru restul pacienților avem doar butelii de oxigen și concentratoare de oxigen cu un debit mult scăzut față de nevoia pe care ei o resimt”, au scris reprezentanții spitalului, duminică după-amiază, pe Facebook.

Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftziologie „Marius Nasta” din București atrage atenţia că lucrurile stau mai rău decât în valurile anterioare. „Avem 15 pacienți internați peste numărul de paturi.

Azi-noapte am așezat din nou paturi pe hol. În cursul zilei încercăm să punem paturile respective în saloane, rămânând cu același număr mare de pacienți, pentru a face oarecum loc în holuri pentru pacienții care urmează să vină azi, pentru că cei care sunt internați în acest moment sunt atât de gravi, încât nu pot fi externați.

Este o situație ca cea de la Iași, pe care o vedem la toate spitalele care au pacienți COVID, ambulanțe care așteaptă pentru a fi evaluați pacienții, pentru a fi internați, pentru că numărul de locuri este limitat”, a declarat medicul, potrivit Digi 24.

Trendul epidemiologic din Capitală este unul alarmant. Rata de infectare se apropie de 9, iar la ultimul bilanț au fost raportate 2.443 de cazuri noi în București.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *