Skip to content
Sănătate

Institutul „Marius Nasta” din Capitală riscă să-şi închidă porţile. Beatrice Mahler: Prețul la energie aproape s-a dublat

Inquam Photos/Octav Ganea

Dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” din Capitală, a declarat că unitatea medicală se va găsi într-o situație dificilă din cauza facturilor la energie electrică și gaze. Mahler își pune speranțele în colaborarea cu Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății, pentru găsirea unor soluții.

Prețul la energie la Institutul ”Marius Nasta” aproape s-a dublat, de la 292 MW la 535, facturi care vor veni din această lună. Nu avem încă o informare privind factura la gaze, dar probabilitatea este mare să crească prețul și la gaze, cum se întâmplă pentru toată populația.

Iarna trecută ”Marius Nasta” plătea – și în lunile de vară – 90.000 de lei factura la energie și 250.000 factura la gaze, că avem centrală proprie și încălzirea pacienților se face începând cu 1 octombrie, pentru că unt bolnavi cu boli pulmonare și au nevoie de căldură și condiții.

În cursul zilei de azi, ministrul Cseke Attila a luat act de adresa pe care am depus-o noi acum două săptămâni la Miniserul Sănătății și probabil vom avea un dialog legat de modul în care vom putea să găsim soluții, pentru că e normal să găsim soluții pentru cei din spitale.

Atrag atenția asupra situației în care preconizăm că se va găsi ”Marius Nasta”. Serviciile de sănătate, din păcate, Casa de Asigurări nu le plătește la alt tatif decât cel din 2017, or această subfinanțare cronică a sistemului de sănătate nu poate să aducă servicii la standarde europene, cum ne dorim toți”, a declarat dr. Beatrice Mahler la B1 TV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *