Skip to content
Sănătate

Institutul „Matei Balş, cu toate avizele la zi. Reprezentanţii spitalului transmit condoleanţe familiilor victimelor

Inquam Photos/Octav Ganea

Reprezentanţii Institutului ”Matei Balş”, unde cinci oameni au murit în urma unui incendiu şprodus vineri dimineaţă, transmit condoleanţe familiilor victimelor, precizând că 101 pacienţi spitalizaţi sunt îngrijiţi de 20 cadre medicale pe timpul nopţii.

Ei precizează că intervenţia cadrelor medicale şi a echipajelor de urgenţă au făcut că numărul victimelor să nu fie mai mare, subliniind că echipa Instititului va sprijini ancheta pentru stabilirea cauzelor ”accidentului”, cu atât mai mult cu cât autorizaţiile şi avizele sunt la zi.

Echipa Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof.Dr. Matei Balş” transmite condoleanţe familiilor victimelor accidentului din dimineaţa zilei de 29 ianuarie, soldat din păcate cu 5 decese dintr-un total de 101 pacienţi spitalizaţi îngrijiţi de 20 cadre medicale pe timpul nopţii, inclusiv medicul şef de gardă. Toţi pacienţii au fost evacuaţi şi transportaţi în siguranţă către alte unităţi sanitare, precum şi la nivelul celorlalte secţii din incinta institutului”, transmit reprezentanţii spitalului.

Ei afirmă că intervenţia promptă a personalului medical şi a echipelor de intervenţie a prevenit apariţia altor victime. ”În urma intervenţiei prompte a colegilor din liniile de gardă şi a mobilizării autorităţilor de urgenţă, au fost prevenite alte victime, astfel încât toţi ceilalţi pacienţi sunt în siguranţă.

Echipa Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof.Dr. Matei Balş” va sprijini ancheta în curs şi lămurirea aspectelor, care ar fi putut duce la accidentul din această dimineaţă, cu atât mai mult cu cât autorizaţiile şi avizele sunt la zi”, conform unui comunicat al unităţii medicale.

Reprezentanţii Instititutlui ”Matei Balş” subliniază că, fiind în plină pandemie, sănatatea şi siguranţa pacienţilor vor fi în continuare prioritare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *