Skip to content
" "
Coronavirus

Institutul Național de Sănătate Publică -1.184 de cazuri noi de coronavirus, cu 37 de decese, în ultimele 24 de ore

Institutul Național de Sănătate Publică anunţă că în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 1.184 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, din care 37 de decese, în ultimele 24 de ore.

Joi este a doua zi consecutivă în care numărul de cazuri confirmate la nivel internațional a fost mai ridicat decât cel din China, scrie g4media.ro.

" "

Evoluția în ultimele 24 de ore

La nivel global s-au înregistrat 1.184 cazuri noi, din care 37 decese.

Numărul de cazuri noi în China continentală a fost de 433, din care 29 decese. 94.5% din cazurile noi au fost înregistrate în provinica Hubei.

Creșteri marcate ale numărului de cazuri au fost înregistrate în Coreea de Sud, Italia, Iran, Japonia, Kuweit și Bahrain.

Au fost înregistrate primele cazuri confirmate în Brazilia, Georgia, Grecia, Pakistan și România.

Situația în China continentală

De la începutul epidemiei până în prezent au fost înregistrate 78.497 de cazuri confirmate, din care 2.744 decese. 83.6% din cazurile confirmate și 96.2% din totalul deceselor s-au înregistrat în regiunea Hubei.

În ultimele 24 de ore au fost raportate doar 24 cazuri confirmate în restul provinciilor din China continentală.

Evoluția din China continentală este pe un trend descendent în ultimele săptămâni.

Situația la nivel internațional

În afară Chinei continentale au fost înregistrate până în prezent 3.548 de cazuri confirmate, din care 53 decese. 18% din numărul total de cazuri confirmate au fost înregistrate doar pe nava de croazieră Diamond Princess ce s-a aflat în carantină în portul Yokohama (Japonia).

Pentru a două zi consecutiv, numărul de cazuri confirmate la nivel internațional a fost mai ridicat decât cel din China continentală.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 744 cazuri confirmate din care 8 decese.

În ultimele 5 zile evoluția are un trend ascendent, prin raportarea unor focare de transmitere comunitară în Coreea de Sud, Japonia, Italia și Iran.

Situația în Italia

În ultimele 24 de ore au fost raportate 147 cazuri confirmate, din care 1 deces. Focarul este localizat în nordul Italiei în regiunile Lombardia, Veneto, Emila Romagna, Piemonte.

Au fost înregistrate cazuri și în provinciile Sicilia, Toscana, Liguria, Marche și Trentino Alto Adige.

Pentru a controla extinderea acestui focar în alte zone din Italia, autoritățile de sănătate publică au luat măsuri de limitare a mișcării persoanelor în unele comune, precum și măsuri de generale de anulare a activităților din zona (instituții de învățământ, evenimente sportive, magazine, baruri, unități de producție etc.).

Cele 11 comune în carantină din Lombardia și Veneto: Vo Euganeo, Codogno, Castiglione d’Adda, Casarpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo și San Fiorano.

Nu sunt impuse restricții de călătorie în și dinspre restul Italiei.

Situația în România

În ultimele 24 de ore a fost confirmat primul caz de infecție, în județul Gorj. Cazul a fost detectat în urmă anchetei epidemiologice declanșate în urmă confirmării unui caz de infecție, în Italia, a unui cetățean italian care a efectuat o vizită în România.

Anchetă privind identificarea și testarea contactilor cetățeanului italian este în desfășurare, urmând a fi testate probe de la toți contactii.

Pacientul a fost transportat pentru tratament la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Bals. Contactii apropiați ai acestuia au fost izolați la domiciliu pentru 14 zile.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *