Skip to content
Coronavirus

Institutul Național de Sănătate Publică: Sfaturi pentru evitarea infectării cu coronavirus

Inquam Photos / Octav Ganea

Coronavirusurile umane se răspândesc prin picături (tuse) și contact personal neprotejat cu o persoană infectată (atingere, strângere de mână), potrivit Institutului Național de Sănătate Publică. Semnele și simptomele infecției sunt de obicei respiratorii și includ febră, tuse, dificultăți la respirație și alte simptome asemănătoare răcelii comune, potrivit sursei citate.

Iată și cele mai importante sfaturi ale specialiștilor pentru a preveni înfectarea cu coronavirus:

– Spălați-vă des pe mâini folosind apă și săpun sau soluție alcoolică de curățat pe mâini.

– Acoperiți-vă gura și nasul cu o mască medicală, batistă sau folosiţi plica cotului atunci când tușiți sau strănutați. Spălați-vă pe mâini după aceea și aruncați masca sau batista.

– Evitați contactul personal apropiat cu persoanele ce prezintă febră și tușesc sau strănută și mergeți la medic dacă aveți febră, tușiți sau aveți dificultăți la respirație.

– Dacă vă îmbolnăviți în timp ce călătoriți, cereți ajutor medical cât mai repede și informați personalul sanitar despre istoricul de călătorie.

– Atunci când vizitați piețe unde se comercializează animale vii, evitați contactul direct neprotejat cu animalele vii și cu suprafețele care au fost în contact cu aceste animale.

– Evitați să călătoriți dacă aveți febră și tușiți.

– Gătiți bine carnea și ouăle.

– Folosiți tocătoare și cuțite diferite pentru carnea crudă și carnea preparată termic. Spălați-vă pe mâini între manipularea cărnii crude și manipularea cărnii tratate termic.

– Nu mâncați animale bolnave sau animale care au murit de boală. (g4media.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *