Skip to content
Politică

Insula Guam, luată în vizor de Coreea de Nord

plenglish.com

Liderul din Coreea de Nord, Kim Jong Un a primit marți din partea Armatei planurile de atac asupra insulei Guam, aflată în vestul Oceanului Pacific, sub administrarea Statelor Unite ale Americi. Se pare că în aceste planuri este vorba despre un atac cu rachete asupra zonei vizate, însă acestea nu vor fi detonate decât după  ce vor fi urmărite acțiunile întreprinse de SUA.

Cu toate acestea, liderul de la Phenian a ordonat ca Armata să fie pregătită în orice moment de atac, relatează Reuters citat de Mediafax.ro.

Statele Unite, care au fost primele ce au adus în regiune numeroase armamente nucleare strategice, ar trebui să ia decizia corectă şi să demonstreze prin acțiuni că doresc să atenueze tensiunile din Peninsula Coreeană şi să prevină o confruntare militară„, a declarat Kim Jong Un pentru agenția de presă nord-coreeană KCNA.

Răspunsul Statelor Unite nu a întârziat să apară, Jim Mattis, secretarul Apărării din Statele Unite, avertizând că Armata SUA este pregătită să intercepteze orice rachetă și că un astfel de moment ar reprezenta declanșarea războiului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *