Skip to content
Externe

Insula Martinica intră în a doua fază de restricţii. Autoritățile le cer turiștilor să plece acasă

Insula Martinica va intra într-o ”a doua fază de izolare”, ceea ce înseamnă că plajele vor fi închise. Autoritățile le recomandă turiştilor să plece.

”Vom intra într-o a doua fază de izolare. (…) Magazinele vor fi închise, cu excepţia magazinelor alimentare şi a farmaciilor. Locurile de agrement şi cultură vor fi închise. Plajele nu vor mai fi accesibile publicului”, a transmis prefectul Stanislas Cazelles, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Hotelurile vor fi închise, cu excepţia cazurilor de primire a personalului şi a persoanelor care locuiesc pe teritoriu”, a adăugat el.

„Companiile şi administraţiile sunt, de asemenea, invitate să participe la acest efort de izolare, să-şi organizeze activitatea astfel încât cât mai mulţi angajaţi să poată lucra în telemuncă”, a declarat Cazelles.

Localnicii au voie să se deplaseze pe o rază de cel mult un kilometru în jurul locuinţei.

„Aceste reguli sunt stricte şi vor fi ridicate imediat ce situaţia sanitară o va permite”, a promis prefectul, anunțând o „clauză de revizuire în 15 zile”.

Martinica înregistrează una dintre cele mai mari rate de incidenţă din Franţa, aproape 1.200 de cazuri la 100.000 de locuitori,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *