Insula Réunion a fost plasată luni dimineaţă sub cod violet, alerta maximă, din cauza unui ciclon extrem de puternic

Sursă Foto: Twitter (X)

Insula Réunion, departament al Franţei în Oceanul Indian, a fost plasată începând de luni dimineaţă sub cod violet, cel mai înalt nivel, din cauza sosirii iminente a unui ciclon de mare intensitate, numit Belal, relatează Reuters.

„O alertă violet intră în vigoare la ora 6:00 dimineaţa (04:00, ora României) – pericol iminent! Rămâneţi în casă şi fiţi informaţi! Nu ieşiţi afară sub nicio formă”, a scris pe X prefectul insulei, Jérôme Filippini.

Sub alerta violet, nivel superior codului roşu, care a fost în vigoare pe insulă până luni dimineaţă, nici măcar serviciile de urgenţă nu au voie să iasă afară.

La Paris, premierul Gabriel Attal şi ministrul de interne Gérald Darmanin au vizitat celula de criză din Place Beauvau pentru a monitoriza evoluţia situaţiei din Réunion.

„Gândurile mele se îndreaptă către locuitorii din La Réunion, care au fost loviţi de un ciclon teribil. Mulţumesc tuturor funcţionarilor noştri publici care sunt la datorie pentru a-i proteja pe concetăţenii noştri”, a scris noul şef al guvernului pe contul său X. „Naţiunea este solidară”, a adăugat el.

Gérald Darmanin a făcut, de asemenea, un apel la cea mai mare prudenţă pe X, sfătuindu-i pe locuitorii din Réunion „să nu iasă, să nu călătorească”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: