Insula unde trăiesc mai multe pisici decât oameni

Daca iubiti pisicile si vreti sa mergeti in vacanta, solutia perfecta este insula Tashirojima. In acest sat din estul Japoniei locuiesc mai multe pisici decat oameni, potrivit huffingtonpost.co.uk.

Se spune ca pisicile au fost aduse pe insula pentru a proteja de soareci crescatoriile de viermi de matase. Majoritatea locuitorilor au plecat odata cu disparitia crescatoriilor. Numai 100 de persoane au ramas pe insula, astfel ca aici pisicile au preluat controlul. Nu exista nicio sansa ca pisicile sa fie detronate de caini, deoarece prezenta acestora a fost interzisa pe insula. Pisicile au propriul altar pe insula, potrivit japan-guide.com. Acesta a fost inaltat in mijlocul insulei, in memoria unei pisici care a murit accidental, strivita de o stanca.

Iubitorii de pisici care viziteaza Tashirojima trebuie sa stie ca pe insula se poate ajunge in aproximativ o ora cu feribotul care pleaca din localitatea Ishinomaki. Vasul opreste in cele doua porturi de pe insula: Odomari, in nord si Nitoda, un sat mai dezvoltat, in sud. Cele doua asezari sunt unite de drumuri inguste si poteci ce traverseaza centrul impadurit al insulei.

Insula Tashirojima a fost afectata de tsunami in 2011, cand ambele localitati au fost partial inundate, iar cateva cladiri, mai aproape de mare, au fost distruse. Insula a fost salvata de la distrugeri considerabile gratie pozitiei sale geografice, fiind protejata de o peninsula. Portul Nitoda, din sud-estul insulei, adaposteste cele mai multe pisici. Ele se plimba linistite pe strazi si par sa se bucure de atentia pe care o primesc din partea turistilor care le fotografiaza si se joaca cu ele. Uneori ele se aduna pe treptele singurului magazin general de pe insula.

Tashirojima mai este cunoscuta sub numele de “Insula Manga” (cuvantul japonez pentru benzi desenate, n.r.) datorita temei arhitecturale folosite in statiunea aparuta in sudul insulei. Aici gasim cateva cabane in forma de pisica, fiecare din ele avand propria bucatarie si toaleta, dar si spatii pentru camping. Statiunea este deschisa din aprilie pana in octombrie, iar rezervarile trebuie facute cu doua saptamani inainte.

Insula nu are multe facilitati turistice si nu exista niciun restaurant, iar magazinele si toaletele publice sunt putine. Vizitatorii sunt rugati sa isi ia cu ei, la plecare, gunoiul produs pe insula, conform 9am.ro

VIDEO Tashirojima – Cat Island

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: