Insulele Galapagos vor dubla taxele turistice. Întreg ecosistemul, pus în pericol

Turiştii care vor să viziteze Insulele Galapagos vor trebui să plătească, de anul acesta, o taxă de acces de două ori mai mare decât până acum, pe fondul îngrijorării că o creştere a numărului de vizitatori pune presiune asupra ecosistemului acestei destinaţii sensibile din punct de vedere ecologic.
Ministerul Turismului din Ecuador a anunţat noile taxe, care vor intra în vigoare la 1 august 2024.

Taxa de intrare va creşte de la 100 la 200 de dolari pentru vizitatorii din aproape toate ţările, cu excepţia celor membre ale blocului comercial sud-american Mercosur, care include Argentina, Brazilia şi Peru, potrivit CNN, preluat de News.ro.

Membrii Mercosur vor trebui acum să plătească 100 de dolari de persoană, în creştere de la 50 de dolari. Copiii sub doi ani pot vizita gratuit, indiferent de naţionalitate.

Aceasta este prima creştere a taxelor de intrare în Galapagos din 1998.

„Insulele Galapagos nu sunt doar o comoară naţională, ci şi una mondială. Este responsabilitatea noastră colectivă să protejăm şi să păstrăm acest ecosistem de neegalat pentru generaţiile viitoare”, a declarat Niels Olsen, ministrul turismului din Ecuador, într-o declaraţie transmisă Galapagos Conservation Trust.

Olsen a adăugat că sumele suplimentare vor fi direcţionate către eforturile de conservare a insulelor, care se află la 1.000 de kilometri în largul coastei Ecuadorului continental.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: