Insulte, rasism, crucifix… Mitingul lui Trump din New York stârneşte controverse

Sursa foto: Donald J. Trump

Donald Trump a umplut duminică Madison Square Garden din New York, unde s-a prezentat ca salvatorul Statelor Unite „distruse” de Kamala Harris, în timpul unui miting care a inclus insulte la adresa portoricanilor. Comentariile sale au stârnit indignare în social media. Printre cei care au reacţionat s-au numărat şi artişti portoricani precum Ricky Martin şi Bad Bunny, relatează AFP.

„Ne-ai distrus ţara. Nu vom mai suporta, Kamala, eşti concediată. Pleacă. Pleacă. Eşti concediată”, a spus republicanul, care a contat pe „cea mai faimoasă arenă din lume”, cu o capacitate de 20.000 de locuri, pentru a-şi demonstra popularitatea în inima acestui bastion democrat şi progresist. În special, Donald Trump a promis să „repare” ceea ce „Kamala a stricat”.

Printre participanţii la eveniment s-au numărat Elon Musk, Robert Francis Kennedy Jr, luptătorul Hulk Hogan şi fostul prezentator ultraconservator de la Fox News, Tucker Carlson. Un comediant, Tony Hinchcliffe, a ieşit în evidenţă comparând Puerto Rico, care are mulţi cetăţeni care locuiesc în New York, cu „o insulă plutitoare de gunoi în mijlocul oceanului”.

„America este pentru americani”

Secvenţa a fost rapid denunţată pe reţelele sociale, în special de echipa de campanie a candidatei rivale, care a vizitat duminică un restaurant portorican din Philadelphia. Şi mai multe vedete portoricane, printre care prinţul reggaetonului Bad Bunny şi Ricky Martin, şi-au arătat sprijinul pentru Kamala Harris, retransmiţând pe Instagram videoclipuri cu democrata. „Asta este ceea ce cred ei despre noi”, a scris Ricky Martin, referindu-se la mitingul lui Donald Trump. El a adăugat pentru cei 18 milioane de urmăritori ai săi: „votaţi pentru Kamala Harris”.

Pe podium, unul dintre consilierii de extremă dreapta ai lui Donald Trump, Stephen Miller, a declarat de asemenea că „America este pentru americani şi numai pentru americani”, în timp ce un activist conservator a numit-o pe Kamala Harris „anticrist” şi a fluturat un crucifix în faţa mulţimii care aplauda.

Folosind provocarea pentru a-şi acuza adversarii de tot felul de rele, Donald Trump a acuzat-o din nou pe Kamala Harris, o vicepreşedintă „incompetentă”, că a deschis porţile Americii pentru a lăsa să intre milioane de migranţi „criminali”.

El a promis, de asemenea, să facă „din nou accesibil” costul vieţii în America, promiţând reduceri de taxe, în timp ce inflaţia paralizează bilanţul economic al administraţiei democrate.

„A făcut multe pentru noi, oamenii au speranţă”, a declarat Gail Lopez, în vârstă de 55 de ani, una dintre persoanele care s-au înghesuit în sală. Ea a adăugat: „Cred că va pune capăt războaielor din Ucraina şi Orientul Mijlociu”, aşa cum a promis miliardarul, care, la 78 de ani, ar fi cel mai vârstnic preşedinte din istoria Statelor Unite care ar ajunge în funcţie dacă ar fi ales.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: