Skip to content
Politică

Întâlnire Băsescu – Mihail Saakashvili la Varşovia. Cât de importantă este pentru România

Întâlnire Băsescu – Mihail Saakashvili la Varşovia. Cât de importantă este pentru România

La Varşovia, în Polonia, are loc conferinţa “Suveranitate, Solidaritate, Securitate“, unde au fost invitaţi foşti şefi de state din Georgia, Lituania, Cehia şi România, precum şi preşedinţii Poloniei şi Estoniei.

Cu acest prilej a avut loc o dezbatere despre ameninţarea pe care o reprezintă Federaţia Rusă în regiune, potrivit b1.ro.

Potrivit unei fotografii postate pe contul de Facebook al fostului preşedinte Traian Băsescu, invitat special la această reuniune, acesta a avut întâlniri directe cu fostul preşedinte georgian, Mihail Saakashvili, dar şi cu fostul preşedinte lituanian, Valdas Adamkus.

Prezenţa lui Saakashvili în calitate de fost preşedinte al Georgiei dă o conotaţie aparte acestei reuniuni, având în vedere că el este în acest moment guvernatorul regiunii ucrainene Odesa şi e considerat unul dintre duşmanii personali ai preşedintelui rus Vladimir Putin.

Saakashvili, cunoscut pentru stilul său autoritar de a conduce, este inculpat în Georgia într-un controversat dosar de corupţie, iar în Odesa a provocat deja nenumărate scandaluri, acuzându-i făţiş pe oligarhii locali de corupţie. El a intrat recent şi într-un conflict personal cu conducerea Ucrainei (Detalii AICI), forţa sa fiind dată de faptul că pare a fi sprijinit direct de oficialii americani.

Întâlnirea Băsescu – Saakashvili poate fi importantă pentru România, având în vedere că este posibil ca cei doi foşti şefi de stat să fi discutat şi despre situaţia românilor din Ucraina.

1 comentariu la “Întâlnire Băsescu – Mihail Saakashvili la Varşovia. Cât de importantă este pentru România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *