Întâlnire Ciolacu, Ciucă, Boloş şi Câciu pe tema măsurilor de reducere a deficitului bugetar 

Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă
Sursa foto: INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA

Premierul Marcel Ciolacu se întâlneşte luni cu preşedintele PNL, Nicolae Ciucă cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş şi fostul ministru Adrian Câciu, la Guvern, la ora 14.00, tema întâlnirii fiind măsurile de reducere a deficitului bugetarau precizat surse politice pentru News.ro.

Premierul anunţa săptămâna trecută că urmează să se ia decizii în privinţa facilităţilor fiscale care urmează să fie eliminate. Vineri, liderul PNL Nicolae Ciucă spunea, referindu-se la varianta creşterii TVA, că trebuie să avem foarte mare grijă de efectele pe care le produce.

Premierul Marcel Ciolacu a mai avut discuţii şi vineri cu preşedintele PNL şi cu ministrul Finanţelor şi cel al Fondurilor Europene. Liderul PNL Nicolae Ciucă afirma vineri, referindu-se la varianta creşterii TVA, că trebuie să avem foarte mare grijă de efectele pe care le produce.

”Aşteptăm să vină specialiştii şi să luăm o decizi”, a subliniat Ciucă.

Marcel Ciolacu spunea, la Berlin, că săptămâna aceasta încep să ia decizii şi dădea asigurări că nu se va mări niciun impozit, nu vor fi introduse impozite noi, ci se va lucra exact pe ceea ce şi-au asumat în PNRR.

”Am avut până acum două sau trei întâlniri, este evident că trebuie luate anumite măsuri nu numai de reducere şi în ceea ce priveşte veniturile, lucrul acesta se ştia încă din luna mai, în urma avertismentului venit de la Comisia Europeană. Cred că vineri vom avea iarăşi o discuţie cu fostul ministru al Finanţelor, cu actualul ministru şi cu preşedintele Senatului iar în zilele următoare, săptămâna următoare începem să luăm decizii”, a spus premierul Marcel Ciolacu, la Berlin.

”Nu se va mări niciun impozit, nu vor fi introduse impozite noi, se va lucra exact pe ceea ce ne-am asumat în acest moment, nu eu, Marcel Ciolacu şi nici PSD nu am contribuit la proiectul PNRR dar este un lucru asumat de către statul român şi vom încerca să scoatem cât mai mult din excepţii”, a arătat premierul., Marcel Ciolacu a precizat că avem un jalon de îndeplinit, asumat în PNRR.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: