Skip to content
Politică

Întâlnire CNA și CSM pe tema protecției imaginii persoanelor aflate în arest

CNA participă joi, 30 iunie, la o întâlnire cu membri ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) pentru a discuta despre protecţia imaginii pesoanelor în stare de arest, având în vedere Decizia CEDO din 9 iunie 2016 (cazul Popovi vs. Bulgaria).

Valentin Jucan este cel care a solicitat colegilor săi din Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) sesizarea CSM cu privire la Decizia CEDO din 9 iunie 2016 – cazul Popovi vs. Bulgaria. Propunerea a fost discutată şi aprobată în cadrul şedinţei de marţi, 14 iunie.

De asemenea, el a menţionat atunci că articolul 42, alineatul 1 din Codul de reglemetare a conţinutului audiovizual este „aproape imposibil de aplicat”, argumentând astfel: „În regimul live nu poţi cere acordul. S-a filmat, s-a transmis. Radiodifuzorii, de cele mai multe ori, blurează mâinile şi cătuşele, dar imaginea persoanei trebuie protejată, nu cea a cătuşelor”.

Articolul 42(1) din Cod precizează că „Este interzisă difuzarea de imagini sau de înregistrări cu persoane aflate în stare de reţinere sau arest, fără acordul acestora”.

Potrivit sesizării lui Jucan, în data de 9 iunie Curtea Europeană a Drepturilor Omului – CEDO, a publicat decizia în cazul Popovi vs. Bulgaria, relatează realitatea.net.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *