Întâlnire de gradul zero la Bruxelles: Iohannis vs Rutte. Ce reacţii au avut cei doi rivali la şefia NATO

Klaus Iohannis
Sursă foto: Facebook / Klaus Iohannis

Întâlnire de gradul zero la Bruxelles unde preşedintele Klaus Iohannis s-a văzut joi cu rivalul Mark Rutte întâi la Summitul Energiei Nucleare, urmat de Summitul Consiliului European. Este prima întâlnire dintre cei doi de când preşedintele român şi-a anunţat candidatura la şefia NATO, săptămâna trecută.  

Premierul olandez a spus despre contracandidatul său la şefia NATO că acesta este „un om minunat” şi un „lider credibil pentru ţara lui” cu care „a lucrat bine aproape mereu” timp de 10 ani. Mark Rutte nu a vrut însă să comenteze ce şanse ar avea şeful statului să devină secretarul general al NATO.

Premierul olandez a fost întrebat la Bruxelles cât de departe va sta la masă de Klaus Iohannis şi cât de comod va fi la reuniunea Consiliului European, în contextul în care preşedintele Românie s-ar crede un şef NATO mai bun decât el. În acelaşi timp a fost întrebat dacă a încercat să îi facă semne pe sub masă preşedintelui Iohannis sau e prea departe.

„Cu siguranţă nu o să fac asta, pentru că este un om minunat. Este preşedinte al României de 10 ani şi am lucrat bine aproape mereu. Este un lider credibil pentru ţara lui. Cât despre NATO, aşa cum ştiţi, nu zic nimic„, a declarat Mark Rutte,

Întrebat dacă preşedintele Klaus Iohannis este un lider credibil şi pentru NATO, premierul olandez a răspuns: „Nu o să spun nimic despre NATO, nimic”. „În afară de ce i-am zis unui coleg de-al vostru în octombrie anul trecut”, a completat Rutte.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: