Skip to content
Politică

Întâlnire de taină a lui Ponta cu doi miniştri, în Turcia. Ce măsuri au convenit cei trei

Premierul Victor Ponta a avut parte, duminică, de vizita a doi demnitari, cu care a convenit mai multe măsuri esenţiale.

Este vorba despre ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, şi cel al Finanţelor, Eugen Teodorovici, cu care şeful Executivului a convenit reducerea cotei standard de TVA până la 19% (nu 20%, cât era intenţia anterioară), de la 1 ianuarie 2016, şi diminuarea cu 20% a preţurilor la medicamente, începând cu 1 iulie 2015, a transmis Ponta pe Facebook.

„În această după-amiază m-au vizitat colegii mei Nicu Bănicioiu şi Eugen Teodorovici! Două lucruri extrem de importante pe care le-am discutat şi pentru care ne batem în zilele următoare:

1) miercuri deputaţii Coaliţiei PSD UNPR ALDE vom vota pentru adoptarea Codului Fiscal în formă aprobată în Guvern cu o singură modificare – reducerea cotei standard de TVA să fie la 19 ( nu 20%) – astfel închidem şi simbolic dezastrul produs în 2010 / avem spaţiu fiscal bugetar predictibil şi asigurăm un important consens politic (PNL a anunţat că votează Codul dacă facem 19 în loc de 20) / am discutat şi este clar posibil că reducerea TVA să între în vigoare înainte de 1 ianuarie!

2) de la 1 iulie intră în vigoare scăderea preţurilor la medicamente cu 20% – o măsură în sprijinul a milioane de români realizată cu mari eforturi de către Guvern

Că de fiecare dată în ultimii 3 ani noi muncim pentru a îndrepta relele trecutului şi a face mai bună viaţă românilor / ceilalţi fac scandal şi sunt iresponsabili!!!” este mesajul prim-ministrului pe reţeaua socială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *