Skip to content
Politică

Întâlnire de ultimă oră între reprezentanții FMI și ministrul Economiei

mediafax.ro

 

Ministrul Economiei, Mihai Tudose, a avut joi dimineaţa o îtrevedere cu delegaţia Fondului Monetar Internațional (FMI), condusă de Reza Baqir, cu care a discutat despre înfiinţarea Fondului Suveran pentru Dezvoltare şi Investiţii.

Tudose le-a spus partenerilor de la FMI, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, că se avansează rapid în constructia Fondului Suveran pentru Dezvoltare si Investitii.

“Astăzi, la Bruxelles, prim-ministrul începe discutiile cu reprezentanţii Comisiei Europene, pentru a stabili de la bun început un cadru comun de lucru şi ne dorim, de asemenea, o colaborare concretă cu FMI, pentru a ne putea inspira din experienţa dumneavoastră în structurarea Fondului Suveran. FSDI, proiect pilon, va acţiona ca un instrument prin care vor fi finanţate programe de investiții în domenii precum infrastructura, energie, agricultura, sănatate si in orice alte sectoare competitive. Acestea vor antrena un efect de multiplicare în economie şi o creştere a performanţei şi eficientizării companiilor, cu efecte pozitive reale asupra societăţii”, potrivit comunicatului.

Delegația FMI a apreciat  faptul că principiile pe care se formează  Fondului Suveran au la bază un management profesionist, un grad ridicat de transparenţă a activităţilor fondului, selecţia şi prioritizarea proiectelor, recomandând o coordonare între proiectele de investiţii făcute de stat, astfel încât să nu existe duplicare de fonduri şi s se evite riscuri fiscale, potrivit evz.ro.

Ministerul Economiei alături de reprezentanții delegației FMI au hotărât  înfiinţarea de grupuri de lucru mixte în vederea consultărilor pe urmatoarele teme: insolvenţa persoanelor fizice, Fondul Suveran pentru Dezvoltare şi Investiţii, şi investiţii şi restructurări ale companiilor din portofoliul ministerului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *