Skip to content
Politică

Întâlnire de ULTIMĂ ORĂ la Senat: Tăriceanu față-n față cu Iohannis

portaluldestiri.net

Klaus Iohannis și Călin Popescu Tăriceanu se întâlnesc la Senat, după refuzul președintelui de a o revoca pe Laura Codruța Kovesi din funcția de șef al DNA, potrivit B1.ro

Întrevederea are loc în contextul în care Senatul României găzduieşte, începând de marţi, timp de trei zile, primul Summit Parlamentar al Formatului Bucureşti (B9).

Formatul Bucureşti, cunoscut drept Formatul B9, este o platformă de consultări şi dialog a statelor membre NATO aparţinând flancului estic, de la Marea Neagră până la Marea Baltică. Acest forum de discuţii a fost lansat în 2015, cu ocazia primului summit al Şefilor de Stat din Bulgaria, Republica Cehă, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, România şi Slovacia. De atunci s-a extins ca pilon de consultări între Ministerele Afacerilor Externe, demonstrându-şi contribuţia însemnată la pregătirea Summit-ul NATO care a avut loc la Varşovia în 2016.

În acest an, s-au inaugurat încă două niveluri de interacţiune: Reuniunea B9 a Miniștrilor Apărării (Bucureşti, 13-14 martie 2018) şi Summitul Parlamentar al Formatului Bucureşti (Bucureşti, 17-19 aprilie 2018). Aceste niveluri sunt o dovadă a naturii dinamice a procesului de consultări și a implicării active a ţărilor flancului estic în pregătirea Summitului NATO de la Bruxelles, din iulie 2018.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *