Skip to content
Politică

Întâlnire decisivă Iohannis-Cîțu la Cotroceni. Președintele PNL, dispus să demisioneze din fruntea partidului

Inquam Photos / George Călin

Întâlnire decisivă între președintele Klaus Iohannis și președintele PNL, Florin Cîțu, vineri seară, la Palatul Cotroceni. Surse liberale au dezvăluit pentru PS News că cei doi se vor întâlni în urma unei solicitări făcute de liderul PNL. Aceleași surse susțin că Forin Cîțu a văzut documentul cu semnăturile și este decis ca după întâlnirea cu președintele Iohannis să părăsească poziția de președinte al partidului. În același timp, Cîțu vrea să se convingă că președintele Iohannis nu îl mai susține pentru a face pasul decisiv.

DETALII AICI: Iohannis, de acord cu schimbarea lui Cîțu din fruntea PNL. Zeci de organizații liberale îl vor pe Nicolae Ciucă lider PNL, iar pe Lucian Bode secretar general

În tabloul momentului ar fi intrat și Ilie Bolojan, fost primar al Oradei, în prezent președinte al Consiliului Județean Bihor. Surse liberale au precizat pentru PS News că Bolojan va ocupa funcția de prim-vicepreședinte în noua echipă condusă de premierul Nicolae Ciucă. Actualul președinte al Consiliului Județean Bihor va ocupa, astfel, locul lăsat liber de Lucian Bode, după ce acesta va fi numit secretar general al formațiunii politice, în locul lui Dan Vîlceanu, au mai precizat sursele citate.

DETALII AICI: Ilie Bolojan revine la vârful PNL. Ce funcție i se pregătește după înlăturarea lui Florin Cîțu

Între timp, vineri va fi convocat Biroul Executiv al PNL, la ora 14:00, au declarat surse liberale pentru PS News. Pentru a fi statutar, BEx are nevoie să întrunească o treime din numărul total de membri. Consiliul Național va fi convocat duminică, eveniment la care vor participa 600 de delegați, în timp ce Congresul, cu 1500 de delegați, a fost stabilit pentru 10 aprilie.

DETALII AICI: UPDATE Se anunță o ședință tensionată la PNL. Liderii liberali tranșează soarta lui Florin Cîțu în fruntea partidului

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *