Skip to content
Politică

Întâlnire la nivel înalt. Klaus Iohannis și Donald Trump, declarație comună de presă

business-review.eu
" "

Întâlnire la nivel înalt între președintele României, Klaus Iohannis și președintele american Donald Trump.

Astfel, Klaus Iohannis se întâlneşte, astăzi, la Washington, cu omologul său american, Donald Trump, şi cu secretarul de stat american Rex Tillerson.

" "
" "

Vizita presedintelui roman la omologul sau american va culmina cu o conferinta comuna de presa, prima astfel de conferinta la Casa Alba pentru un presedinte roman din ultimii 30 de ani. E de asteptat ca Trump sa vorbeasca despre parteneriatul strategic SUA – Romania si implicatiile sale militare, geopolitice si economice, dar si despre valorile comune privind statul de drept.

„Sunt fericit să pot împărtăşi povestea noastră de succes preşedintelui Trump, vineri, când vom avea convorbiri la Casa Albă. Întâlnirea noastră va fi importantă nu numai la nivel politic, ci va avea un impact pozitiv major asupra publicului român de acasă, asupra comunităţii româneşti din SUA, asupra comunităţilor de afaceri din ţările noastre şi asupra tuturor celor care au depus eforturi (…) pentru a face relaţia noastră mai solidă”, a afirmat Iohannis, potrivit Evz.ro

Administrația Prezidențială preciza că „preşedintele Klaus Iohannis va aborda priorităţile de acţiune în cadrul relaţiei bilaterale şi va reconfirma angajamentul ferm al ţării noastre de a rămâne un aliat predictibil, stabil şi de încredere al Statelor Unite”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *