Skip to content
Politică

Întâlnire NOCTURNĂ a baronilor anti-Dragnea! Ce STRATEGIE au Țuțuianu și Stănescu EXCLUSIV SURSE

Inquam Photos/ George Călin

În preludiul vijeliosului CEx convocat luni, la Parlament, baronii rebeli Adrian Țuțuianu (Dâmbovița) și Paul Stănescu (Olt) s-au întâlnit, duminică seară, cu o serie de susținători cu greutate în interiorul PSD – printre care secretarul general Marian Neacșu (Ialomița), ex-premierul Mihai Tudose (Brăila) și Marcel Ciolacu (Buzău) – pentru a decide o strategie comună în perspectiva apropiatului Comitet.

Potrivit surselor PSnews.ro, la discuții au participat și o serie de parlamentari PSD, o altă întrevedere urmând să aibă loc luni dimineață, chiar în ”buza” CEx-ului. În cadrul tratativelor, puciștii au hotărât un plan comun de acțiune: se vor opune în bloc oricărei tentative a lui Liviu Dragnea de a-l exclude din partid pe vicepreședintele Adrian Țuțuianu, vor respinge alocarea de sancțiuni pentru oricare dintre puciști, vor solicita menținerea lui Paul Stănescu în Cabinetul Dăncilă și vor ridica problema menținerii majorității parlamentare. De notat că de la ”trântele” din CEx vor absenta atât Gabriela Firea, aflată într-o vizită oficială la Madrid, cât și Viorica Dăncilă, protagonistă a unui turneu în Bulgaria, Qatar și Sultanatul Oman.

Lobby printre ”neutrii”

Aceleași surse ne-au precizat că, de-a lungul ultimelor zile, baronii contestatari au purtat discuții de la om la om cu mai mulți exponenți ai CEx-ului care nu joacă în tabăra lui Liviu Dragnea, fiind mai degrabă neutrii, solicitându-le să nu susțină prin vot măsuri vizând excluderea sau sancționarea puciștilor. Principalul ”lobbyist” este chiar vicepremierul Paul Stănescu, aflat în vechi relații de prietenie cu marea majoritate a membrilor CEx. Printre liderii care se opun excluderilor și sancțiunilor se numără și baronul de Vaslui, Dumitru Buzatu, care nu s-a ferit să anunțe public acest fapt, în exclusivitate pentru PSnews.ro. Cu excepția primarului de la Sectorul 5 – l-am numit pe Daniel Florea, adversarul declarat al Gabrielei Firea –, ceilalți edili din București nu sunt adepții măsurilor extreme, întrucât se gândesc la viitoarele lor agende electorale, dar și la faptul că, le place sau nu, sunt ”condamnați” să păstreze aparențele unei relații funcționale cu primarul Capitalei, în vârful pixului căruia stă aprobarea pentru proiectele edilitare mult dorite de aceștia. De altfel, exceptându-l pe Daniel Florea, primarii din București au evitat să se implice activ în reglările de conturi de la vârful PSD. În aceeași situație se află și alți reprezentanți CEx, care nu activează nici în tabăra anti-Dragnea și nici în cea a teleormăneanului, dar care nu sunt deloc încântați de eventuale excluderi și sancțiuni.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *