Skip to content
Internațional SUA

Întâlnire SUA – China în ceea ce priveşte războiul comercial

Preşedintele american Donald Trump a afirmat luni că se va întâlni cu preşedintele chinez Xi Jinping luna viitoare şi că se aşteaptă ca discuţiile să fie ”foarte fructuoase”, în condiţiile în care războiul comercial dintre cele mai mari două economii ale lumii s-a intensificat, transmite Reuters.

China a anunţat luni că va impune tarife mai mari pentru o serie de produse americane, între care legumele congelate şi gazele naturale lichefiate, ca reacţie la majorarea tarifelor de către SUA de la 10% la 25%, pentru importuri de 200 de miliarde de dolari.

Trump avertizase Beijingul să nu  ia măsuri de retorsiune.

Trump a spus că se va întâlni cu Xi la summitul G20 din Japonia, care va avea loc la sfârşitul lunii iunie, scrie News.ro.

Ne ocupăm de acest lucru. Avem o relaţie foarte bună. Poate se va întâmpla ceva. Ne vom întâlni, aşa cum ştiţi, la summitul G20 din Japonia şi va fi, probabil, o întâlnire fructuoasă”, a afirmat Trump la Casa Albă.

Trump, care a adoptat o politică protecţionistă în cadrul strategiei ”America First”, a adăugat că nu a decis încă dacă va aplica tarife pentru alte bunuri chinezeşti, de 325 de miliarde de dolari.

China a anunţat la rândul ei, luni, că intenţionează să aplice tarife pentru importuri, cuprinse între 5% şi 25%, pentru 5.140 de produse americane, de pe o listă revizuită în valoare de 60 de miliarde de dolari. Tarifele vor intra în vigoare la 1 iunie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *