Skip to content
Internațional

Întâlnire Trump – Jens Stoltenberg: NATO ar putea contribui mai mult la stabilitatea regională în Orientul Mijlociu

news.ro

Preşedintele SUA Donald Trump şi secretarul general al NATO Jens Stoltenberg au convenit, într-o convorbire telefonică, că Alianţa ar putea contribui mai mult la stabilitatea regională în Orientul Mijlociu şi la lupta antiteroristă. Trump îşi anunţase, în cadrul declaraţiei făcute pe tema atacurilor iraniene asupra bazelor folosite de militarii americani în Irak, intenţia de a cere o mai mare implicare a NATO în regiune.

Secretarul gerneral al NATO Jens Stoltenberg a avut o convorbire telefonică cu preşedintele SUA Donald Trump pe tema evoluţiilor din Orientul Mijlociu. Ei au discutat situaţia din regiune şi rolul NATO. Preşedintele a solicitat secretarului general ca NATO să devină mai implicată în Orientul Mijlociu, Au convenit că NATO ar putea contribui mai mult la stabilitatea regională şi la lupta împotriva terorismului internaţional”, anunţă NATO într-un comunicat.

NATO precizează că joacă un rol cheie în lupta împotriva terorismului internaţional, inclusiv prin misiuni de antrenament în Irak şi Afganistan şi ca membru al Coaliţiei Globale anti-ISIS.

 ”Astăzi voi cere NATO să devină mult mai implicat în procesul din Orientul Mijlociu. În ultimii trei ani, sub conducerea mea, economia noastră e mai puternică decât oricând, iar America are independenţă energetică. Aceste realizări istorice ne-au schimbat priorităţile strategice. sunt realizări pe care nimeni nu le credea posibile. Iar obţiunile în Orientul Mijlociu au devenit disponibile. Acum suntem producătorul numărul 1 de petrol şi gaze naturale oriunde în lume. Suntem independenţi şi nu avem nevoie de petrolul din Orientul Mijlociu”, a afirmat Trump în declaraţia de presă pe tema atacurilor iraniene asupra bazelor folosite de militarii americani în Irak., potrivit News.ro.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *