Întâlnirea Ciolacu-Orbán, mutare strategică a premierului. România, pas important către aderarea deplină la SCHENGEN

Sursa foto: Facebook

Premierul Marcel Ciolacu extinde și în plan diplomatic eforturile de a transforma România într-o forță economică regională și a avansa cu angajamentele strategice asumate la preluarea guvernării.

În cadrul unei întâlniri de lucru cu Premierul Ungariei, Viktor Orbán, șeful Executivului a reușit să obțină susținerea fără echivoc a Ungariei pentru aderarea țării noastre la spațiul Schengen, cât și semnarea unor acorduri bilaterale de dezvoltare a infrastructurii rutiere și feroviare.

Aderarea României la Schengen, prioritară pe lista Consiliului

Demersul șefului Executivului s-a concretizat în poziția fermă a omologului său maghiar, Viktor Orban, de a susține aderarea deplină a țării noastre la spațiul Schengen în acest semestru, în care Ungaria deține președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene. Poziția Premierului maghiar cu privire la susținerea aderării României la spațiul Schengen a fost făcută publică la sfârșitul întâlnirii informale pe care acesta a avut-o în această dimineață cu Prim-Ministrul României, Marcel Ciolacu.

„Am promis că Președinția maghiară a UE va pune pe agenda Consiliului din această toamnă aderarea României la spațiul Schengen”, a scris premierul Ungariei, Viktor Orbán, pe rețeaua X.

„Ungaria deţine Preşedinţia Consiliului UE în acest semestru, iar, în această calitate, România se bazează pe acţiunea onestă a Ungariei pentru consolidarea Agendei Strategice Europene. Totodată, i-am mulţumit prim-ministrului Viktor Orban pentru susţinerea fără echivoc a aderării României la spaţiul Schengen şi cu frontierele terestre”, a scris și Premierul Marcel Ciolacu pe Facebook.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: