Skip to content
Politică

Întâlnirea Trump-Putin. Geoană, concluzie dură în emisiunea lui Radu Tudor: Săptămâna patimilor!

alchetron.com

Mircea Geoană – fost președinte al PSD și al Senatului – a tras marți seară o concluzie dură în legătură cu recenta întâlnire bilaterală dintre președintele american, Donald Trump, și cel rus, Vladimir Putin.

Prezent în emisiunea lui Radu Tudor („Punctul de întâlnire”, de la Antena 3), Geoană a comentat faptul că în aceeași zi liderul de la Washington își elogiase întâlnirea din ajun de la Helsinki cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, oficialul SUA încercând totodată să discrediteze percepţia larg răspândită că ziua petrecută în Finlanda alături de omologul rus a fost în detrimentul Statelor Unite ale Americii.

În replică, Mircea Geoană a vorbit despre „o adevărată săptămână a patimilor în relația transatlantică” și l-a urecheat pe Trump pentru desconsiderarera aliaților tradiționali din Canada și Europa.

„A fost o adevărată săptămână a patimilor în relația trans-atlantică. Și nu putem să scoatem din context cel puțin conferința de presă extrem de stranie între președinții american și rus de la Helsinki, din contextul mai larg al unei săptămâni foarte agitate. Este neobișnuit și cred că este preocupant ca să vezi președintele Americii atacându-și extrem de brutal principalii aliați.

Merkel este într-un fel, premierul canadian este într-un alt fel, Europa este un dușman, pe același palier cu China și cu Rusia. Și după aia îl vezi pe același președinte al SUA vorbind despre Putin cu cuvinte foarte elogioase: este puternic, știe ce vrea, își apără interesele. Deci e un sentiment de disconfort, de preocupare”, a punctat președintele Partidului Social Românesc (PSRO).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *