Inteligenta artificiala va fi mai inteligenta decat orice om pana in 2025, avertizeaza Elon Musk

Elon Musk
Sursa foto: CNN

Fondatorul SpaceX si CEO-ul Twitter, Elon Musk, considera ca inteligenta artificiala (AI) va fi mai inteligenta decat orice fiinta umana pana in 2025 si decat intreaga umanitate pana in 2029. Raspunzand unui tweet la un episod din podcastul lui Joe Rogan, comentariile lui Musk au tinut, din nou, prima pagina a ziarelor, relateaza Interesting Engineering.

Clipul in cauza apartinea unui episod recent din emisiunea Joe Rogan Experience, care continea un interviu cu futuristul Ray Kurzweil. Cei doi au discutat despre istoria si viitorul inteligentei artificiale si despre modul in care aceasta se va compara cu inteligenta umana.

In cadrul discutiei, Kurzweil i-a spus lui Rogan ca inteligenta artificiala la nivel uman va deveni o realitate pana in 2029.

„Nu suntem chiar acolo, dar vom fi acolo, iar pana in 2029, aceasta va egala orice persoana. Eu sunt considerat conservator. Oamenii cred ca acest lucru se va intampla anul viitor sau in anul urmator”, a spus Kurzweil.

In replica, Elon Musk a fost de acord, dar a fost mult mai dur cu predictiile sale privind capacitatea viitoare a IA.

„Inteligenta artificiala va fi probabil mai inteligenta decat orice om anul viitor. Pana in 2029, AI va fi probabil mai inteligenta decat toti oamenii la un loc”, a scris Elon Musk pe X ca raspuns.

Musk si-a exprimat in trecut de mai multe ori opiniile cu privire la IA. De exemplu, in noiembrie 2023, Musk a prezentat  viziunea sa despre un viitor in care AI „va face totul”.

Citește mai mult AICI

 

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL