Skip to content
Politică

Intenția lui Nicușor Dan de a candida la Primăria Capitalei, un compromis. Ce ascunde acesta

romaniatv.net

În urma unor dezvăluiri fulminante, în emisiunea ”Dosar de politician”, moderată de Silviu Mănăstire,  candidatura deputatului Nicușor Dan la Primăria Capitalei este pusă sub semnul întrebării, potrivit evz.ro.

În cadrul emisiunii Dosar de politician din 18 iulie la care a participat și Nicușor Dan, jurnalistul Dan Bucura a dezvăluit că Dan Trifu, președintele ONG-ului EcoCivica considerat în spațiul public drept ocrotitorul spațiului verde al Capitalei, ar deține un restaurant chiar în Parcul Tineretului din sectorul 4. Trifu este un apropiat și partenerul lui Nicușor Dan în lupta cu primăriile.

" "
" "

Pentru a masca afacerea Trifu a trecut pe numele socrului său restaurantul. Inspirația nu a fost chiar perfectă întrucît numele locației este Trifoiaș, după cum afirmă Bucura.

Informația nu a fost negată de Nicușor Dan, care s-a mărginit să spună că nu deține aceste date, dar nu s-a arătat deranjat de faptul că activistul alături de care evoluează de ani buni în spațiul public deține un restaurant într-unul dintre cele mai mari parcuri ale Capitalei. În 2009, Trifu critica autorităților sectorului 2 că au permis construirea unor restaurante în Parcul Tei.

Pentru cineva care a reușit să câștige 160 de procese din 2009 încoace mai ales pe urbanism, și clădiri ilegale pe spații verzi, informația lui Bucura ar trebui să știrbească din principialitatea cu care Nicușor Dan s-a afișat până acum în fața electoratului.  Altfel, girarea (chiar și tăcând) unui activist eco care are business chiar într-un parc ar însemna o dublă măsură care îl vulnerabilizează în confruntarea pe care o va avea pentru fotuliul din B-dul Elisabeta. Nicușor Dan și-a anunțat public intenția de a candida la Primăria Capitalei. Mai mult el dorește să fie și singurul candidat desemnat de opoziție, notează bucurestiul.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *