Skip to content
Politică

Interceptările în cazul lui Dragoş Băsescu, păstrate la dosar

" "

Curtea de Apel Bucureşti a decis să păstreze interceptările efectuate cu ajutorul SRI în dosarul lui Dragoş Băsescu, nepotul fostului preşedinte, chiar dacă dosarul se află în procedura de cameră preliminară.

Pe 11 martie, judecătoarea Anamaria Trancă de la Curtea de Apel Bucureşti a decis să respingă, ca nefondate, contestaţiile făcute de Dragoş Băsescu şi Ciprian Nistor împotriva deciziei de începere a judecăţii, emisă de Tribunalul Bucureşti.

La Curtea de Apel, avocaţii celor doi au invocat recenta decizie a Curţii Constituţionale privind interceptările şi au cerut eliminarea probelor de la dosar care au fost efectuate cu ajutorul Serviciului Român de Informaţii (SRI), transmite romaniatv.net.

Instanţa a considerat că probele sunt valabile şi a respins cererile lui Băsescu şi Nistor. Mai mult, CAB i-a obligat pe cei doi la cheltuieli de judecată totale de 700 de lei.

Decizia judecătoarei nu este încă motivată.

 

În octombrie 2011, nepotul lui Traian Băsescu a fost trimis în judecată pentru că a cerut 1.000.000 de euro pentru a interveni la DIICOT în vederea obţinerii unei soluţii favorabile într-un dosar penal. În acelaşi caz a fost acuzat de complicitate la trafic de influenţă omul de afaceri Ciprian Nistor.

Potrivit rechizitoriului, pe 13 martie 2014, Dragoş Băsescu, împreună cu Nistor Ciprian, i-au cerut unui om de afaceri 500.000 de euro pentru o soluţie de respingere a arestării. Dragoş Băsescu ar mai fi cerut 500.000 de euro pentru o soluţie favorabilă în cauza respectivă, cât şi pentru ridicarea sechestrului aplicat asupra bunurilor denunţătorului.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *