Skip to content
Politică

Interdicția de organizare a manifestațiilor la Paris a fost prelungită

Inspectoratul de poliție din Paris a anunțat sâmbătă că interdicția de organizare a manifestațiilor pe străzile capitalei franceze a fost prelungită până la finele lunii noiembrie, informează agerpres.ro.

Această decizie, care se referă la manifestațiile pe domeniul public, este în vigoare până în data de 30 noiembrie la miezul nopții. Interdicția este valabilă și pentru ziua în care se va deschide Conferința mondială privind schimbările climatice (COP21), care va reuni la Paris lideri din întreaga lume.

Poliția pariziană a justificat decizia de a prelungi interzicerea manifestațiilor publice prin extrema gravitate a atacurilor din 13 noiembrie și prin faptul că guvernul a instituit starea de urgență în urma atentatelor teroriste.

Președinția franceză a anunțat vineri că un număr de 138 de șefi de stat și de guvern au confirmat prezența la summitul de la Paris. Din motive de securitate, autoritățile au decis deja să anuleze două manifestații de amploare care erau programate pe 29 noiembrie și pe 12 decembrie în contextul conferinței privind schimbările climatice.

Interdicția referitoare la manifestații a fost instituită la Paris și în împrejurimile capitalei franceze după atentatele din 13 noiembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *