Skip to content
Politică

Interese ascunse pentru Parcul Naţional Piatra Craiului. Reţea internaţională cu nume sonore

Interese ascunse pentru Parcul Naţional Piatra Craiului. O reţea internaţională cu nume sonore şi-a îndreptat privirile către această arie naturală protejată din România.

În ultima vreme, o fundaţie cu acţionari străini a cumpărat mii de hectare din Parcul Naţional Piatra Craiului, relatează pressone.ro.

Mai precis, este vorba despre proiectul-mamut al Fundaţiei Conservation Carpathia (FCC), un ONG a cărui conducere este dominată de către miliardarul de origine elveţiană Hansjörg Wyss.

Începând cu anul 2010, FCC a cumpărat circa 16.000 de hectare de teren în coada Culoarului Rucăr-Bran, într-o zonă despre care tehnocratul ministru al Mediului, Cristiana Paşca-Palmer, spunea recent că este cea mai întinsă arie sălbatică din Europa.

Citiţi AICI ce interese ascunse s-ar afla în spatele lobby-ului pe care îl fac pentru Munţii Carpaţi diverse celebrităţi internaţionale (printre care Prinţul Charles) şi la ce riscuri enorme se expune Parcul Naţional Piatra Craiului.

4 comentarii la “Interese ascunse pentru Parcul Naţional Piatra Craiului. Reţea internaţională cu nume sonore

  1. E foarte normal, atata vreme cat ne-am vandut identitatea nationala pe nimic. Cu ajutorul unor ONG-uri interesate in toate zarile lumii, mai putin in fiinta nationala. Ale lui Soros, ale lui Macovei, ale elvetianului asta de care nici nu am auzit. America tace si isi rade in barba. Europa aplauda spectacolul disparitiei noastre ca popor. Si toti behaie fericiti ca ne legam intre noi cu catuse politice. Doar pe ei sa nu-i bagam in ecuatia coruptiei, ca asa ceva nu se cuvine unor fete fine. Microsoftul e al lor, EADS-ul la fel, si RMGC-ul, si Schweighofer-ul si Bechtel-ul. Dar noi avem SRI-ul si ANAF-ul si DNA-ul si DIICOT-ul si ANI. Si mai avem un guvern tehnocrat pus de ei. Pe interese. Deci, e bine, zic.

  2. Vanzarea este toital ilegala……….nu se poate produce.e vb de un parc NATIONAL si asta nu e o persoana fizica sau vreo firma……….e un bun al cetatenilor romaniei………..asadar……..NU POATE FI VANDUT NIMIC DE ACOLO……..orice act eliberat ce poate constata o schimbare a proprietarului este nul……reprezentantii pulimii , cei care au ministerul in mana, cel care se ocupa de , atentie, ADMINISTRAREA, acestui areal sunt acolo in calitate de administratori cu ANUMITE indatoriri, drepturi, responsabilitati si decizii su una din deciziile pe care nu le pot lua este aceea de avinde si un gram de tarana de acolo, acest drept nu il are nici presedintele si nimeni, nici un grup ce ar reprezenta pulimea sau mai stiu eu ce….ptr ca asta este nu al nostru, asa cum spunea odata Stefan cel Mare..ci al urmasilor urmasilor nostri si a urmasilor urmasilor lor in vecii vecilor….sunt curios cand isi vor face romanii o comisie a cetatenilor care sa verifice si sa dea legi pentru si pe cei care cica ne reprezinta……

  3. Ne tot vaitam ca ne iau altii tara. Ca altii ne fura ca altii ne…… Ma intreb de multe ori daca o mai meritam? Ne mintim, furam, tradam si lovim noi intre noi romanii. Suntem varza. Nu mai avem azimut si repere onorabile. Alegem hoti in fruntea tarii. Dam legi ca sa aparam hotii de pedepse. E incredibil! De Dumnezeu nu mai vorbesc. Oare cum se uita el la noi cand vede cum suntem?
    Si asta e numai inceputul.

    1. Filozofi ca tine , Valentin Radu, care isi afiseaza „observatiile profunde” pe toate gardurile, ca sa …- de fapt de ce ti leafisezi ca nu se intelege …?- sunteti inutilii de umplutura.
      Mai bine ti-ai folosi creierul sa gasesti solutii, nu sa ne arati noua ce dezamagit esti de neamul tau. Din prostia aia pe care ai observat-o tu faci si tu parte cu virf si indesat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *