Skip to content
Puterea Știrilor Video

Interimatul se prelungește în sistemul judiciar. Iulia Scântei (PNL): Miza este stoparea luptei anticorupție

psnews.ro

Invitată la emisiunea ”Puterea Știrilor”, Iulia Scântei, senator PNL, a apreciat că prelungirea nejustificată a interimatelor la șefia marilor parchete – DNA, DIICOT, Parchetul General sau Secția Specială pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) -, este rezultatul unei munci politice a lui Liviu Dragnea, Tudorel Toader și Viorica Dăncilă.

”Această instabilitate a fost generată de niște decizii politice care avea ca scop, pe lângă modificarea legislației în Parlament, slăbirea sistemului judiciar. Miza este stoparea luptei anticorupție”, crede senatorul liberal.

”Ce vedem astăzi este rezultatul muncii politice dintre Liviu Dragnea, Tudorel Toader și Viorica Dăncilă, pentru că toate procedurile de selecție care au fost inițiate de fostul ministru al Justiției, ordonanțele de urgență promovate de acesta, toate acestea au pus înaintea respectării unor principii precum independența în selectarea magistraților pentru funcțiile de procurori-șefi, încălcarea recomandărilor din rapoartele MCV, toate au pus mai presus interesul de partid.

Vă reamintesc că Tudorel Toader a propus-o pe Adina Florea pentru șefia DNA, deși avea aviz negativ de la CSM”, a declarat Iulia Scântei la ”Puterea Știrilor”.

1 comentariu la “Interimatul se prelungește în sistemul judiciar. Iulia Scântei (PNL): Miza este stoparea luptei anticorupție

  1. Prin modificarea Constitutiei este obligatoriu sa fie trecuta si coruptia printre amenintarile la securitatea nationala si sa fie imprescriptibila la fel ca tradarea de tara!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *