Intervenţie chirurgicală rară la SJU Alba Iulia – tumoră de 15 kilograme, extirpată de la o pacientă de 60 de ani

Sursa foto: X

O tumoră genitală de 15 kilograme a fost extirpată de la o pacientă în vârstă de 60 de ani la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia, într-o intervenţie chirurgicală „rară”, potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de către Biroul de presă al unităţii medicale.

O intervenţie chirurgicală rar întâlnită în practica medicală a fost efectuată luni, 26 august, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, în urmă căreia cadrele medicale au salvat viaţa unei paciente în vârstă de 60 de ani, care avea o tumoră genitală de mari dimensiuni – 15 kilograme, de tip bordeline. Intervenţia chirurgicală a fost una complexă, fiind efectuată de către dr. Cristian Ţibea, şeful secţiei de Obstetrică-Ginecologie, cu sprijinul medicului anestezist Mihaela Dimache (medicii anestezişti au un rol extrem de important în efectuarea fiecărei intervenţii chirurgicale)„, se menţionează în comunicat, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, pacienta prezintă o evoluţie bună postoperatorie şi are un prognostic favorabil, dar rămâne internată în spital, sub supraveghere medicală, pentru a se recupera mai repede şi pentru a reduce riscurile postoperatorii.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: