Skip to content
Justitie

Intervenţie în forţă a mascaţilor la sediul unui post de radio pirat din Capitală

Inquam Photos / Virgil Simonescu

Poliţia Capitalei – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 5, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, a efectuat vineri, împreună cu reprezentanţii ANCOM, o percheziţie domiciliară, în Bucureşti, într-un dosar penal în care s-a constatat o infracţiune flagrantă.

Potrivit unui comunicat, în cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de transmisie a serviciilor de programe de televiziune ori de radiodifuziune fără licenţă de emisie sau licenţă de utilizare a frecvenţelor radio în sistem digital terestru, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 96 din Legea 504/2002 privind audiovizualul.

În fapt, din probatoriul administrat a rezultat presupunerea rezonabilă că în perioada 2020 – 2021 mai multe persoane au emis în banda de radiodifuziune analogică terestră, perturbând astfel serviciile de telecomunicaţie.

Audierile se vor desfăşura la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 5. Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *